top of page

התמודדות עם פציעות

בתקופת ההתפתחות שלנו במחלקות הנוער השונות מלמדים אותנו עשרות נושאים המקדמים אותנו בתחום הספורט בו אנו עוסקים.

נושא שכמעט ואינו מלמדים אותנו הוא – פציעות

איך בכלל נפצעים?

מה עושים אחרי פציעה ברמה הפיזית?

איך מתמודדים עם פציעה ברמה המנטלית?

ועוד המון שאלות שבד"כ כספורטאים אין לנו שמץ איך לענות עליהן וכיצד להתמודד איתן.

 

פציעות זהו הצד האפל של הספורט התחרותי

זה המקום ששום ספורטאי לא רוצה להיות בו ועם זאת שום ספורטאי לא יפספס אותו בצורה כזו או אחרת (אך כן ניתן להפחית את כמות הביקורים שלנו שם!).

 

בספורט יש עשרות פציעות שונות כל אחת מורכבת והפתרון לה שונה מאחרת ולפעמים גם אם מאוד תרצה לא תצליח למנוע את הפציעה, אחרי הכל ספורט עם מגע זהו משחק מאוד פיזי ולפעמים ששני בני אדם נפגשים לפעמים גם נפצעים,

 אך פציעות נפוצות בהן אין מגע לדוגמא: קרעים מיקרוסקופים בשריר, דלקות וכו'

הן בהחלט פציעות שאם אנחנו כספורטאים נדע להתנהל באורח חיים בריא יותר נוכל למנוע ואף להקטין אותם בצורה משמעותית.

בספורט תחרותי הפעולות שאנו כספורטאים מבצעים מדי יום שוחקות את הגוף שלנו, בטווח הרחוק ללא תחזוקה נכונה של הגוף בסוף נכנע לפציעה כזו או אחרת.

הבעיה אצל רוב בני אדם שהם מתמודדים עם בעיה רק שמשהו הופך לבעיה, עד אז אנחנו לא נותנים לזה ייחוס, כלומר שחקן שיש לו פציעה טורדנית והוא משחק עליה כל עוד יוכל להמשיך לשחק סביר בהחלט שלא יטפל בעצמו, רק ברגע שיקרוס פיזית יבין שצריך טיפול.

 

אם אנחנו שואפים להמנע מפציעות ולהשאר בריאים השני דברים המרכזים ברמה הפיזית שאנו צריכים לעשות הם:

1. ניהול אורח חיים בריא

לנהל אורח חיים בריא הכוונה: לשתות הרבה נוזלים, להזין את הגוף בצורה נכונה לספורטאי ששורף אלפי קלוריות (מומלץ להתייעץ עם תזונאי) וכמובן מנוחה - לתת לגוף את הזמן להתאושש מהאימונים האינטנסיבים.

2. חיזוקי השרירים

בסופו של דבר שריר תפקידו אינו רק להניע את הגוף

תפקידי השריר בנוסף הם לייצב ולהגן על הגוף, ברגע שאנחנו עובדים על תרגילי חיזוק רגלים, חגורת בטן, ידיים וכו' ,אנו הופכים לאנשים שפחות חשופים לפציעות, ובכך הקריירה שלנו מתארכת כמו גם כמות המשחקים שנשחק מדי עונה, גם כאן הייתי ממליץ להתייעץ עם איש מקצוע מהתחום.

 

ברמה המנטלית פציעות יכולות להיות דבר מאוד מתסכל, אנו יכולים להגיע לכושר שיא ולהציג יכולות מאוד גבוהות ופתאום להפצע לחודש וכל הרצף נקטע וזו סיטואציה מאוד מתסכלת.

אך במצב שאנו מושבתים ניתן למצוא גם דברים חיובים.

ראשית אנו לומדים להבין את החשיבות והחיוניות של ההשקעה בגופינו, לא רק באימונים אלא גם מבחינת תחזוק הגוף, ולהבא נדע לשמר אותו בצורה כזו שהפציעה הבאה הזהה כבר לא תגיע.

בנוסף, לפעמים שאנו צופים מהצד בדברים אנחנו לרגע יוצאים מהקופסא ולומדים לראות דברים בצורה שונה, לא מעט פעמים אחרי פציעה חזרתי דווקא חכם יותר למשחק, עצם ההתבוננות כצופה יכולה להעצים לך את הבנת המשחק וצורת ההתנהלות הנכונה.

 

והדבר האחרון הוא שברגע שנפצענו זהו כבר מצב נתון, כרגע יש לנו שתי אופציות

הראשונה היא להיות בדכאון ולהרכין ראש – דבר שמן הסתם לא יקדם אותנו כלל אל עבר המטרות שלנו, רק יאט ויפגע בהתפתחות שלנו כספורטאים.

והאופציה השני היא להתחיל לעבוד קשה בשביל לחזור כמה שיותר מהר

להבין שזה המצב כרגע וזה הזמן להיות חזק מנטלית לייצר דיבור פנימי חיובי ומקדם

שיעזור לי לחזור חזרה למשחקים כמה שיותר מהר.

 

אז לסיכום

אל תחכו לרגע שתפצעו בשביל להתחיל להשקיע ולשמר את גופכם, צרו קשר עם יועץ תזונה ועם מאמן כושר מוסמך (מומלץ מתחום הכדורגל) שיעזרו לכם לייעל את הגוף שלכם ברמה הפיזית.

אם נפצעתם, התמקדו בפן החיובי ככל שניתן ומה ניתן להרוויח, התמקדו באיך אתם חוזרים טובים וחזקים יותר.

 

בהצלחה אריות ;-)

whatsapp_3670051.png
bottom of page